Εργαστήριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: «FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής της Φυσικής στη Σχολική Τάξη»

Αγαπητoί συνάδελφοι,
Με χαρά σας προσκαλούμε στο εργαστήριο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: «FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής της Φυσικής στη σχολική τάξη», που θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 – 18:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες μετά τη λήξη του εργαστηρίου.

Για τη συμμετοχή σας απαιτείται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο https://openschool.ea.gr/register/ όπου θα δηλώνετε ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο «FRONTIERS: Φέρνοντας την έρευνα αιχμής στη Φυσική στη Σχολική τάξη». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστεί το όραμά μας για την εισαγωγή της έρευνας αιχμής στη Σύγχρονη Φυσική στη Σχολική τάξη. Σε αυτό θα εισαχθούμε στην παιδαγωγική προσέγγιση του FRONTIERS και θα εξερευνήσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες στα πεδία της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, της Αστρονομίας Βαρυτικών Κυμάτων, της Φυσικής Νετρίνο και της Αστροφυσικής και της Κοσμολογίας.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε απευθείας με ερευνητές στα ανωτέρω πεδία της  Φυσικής. Θα εξερευνήσουμε πως οι ερευνητές αναλύουν δεδομένα από το πείραμα ATLAS στο CERN χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό λογισμικό HYPATIA, θα κάνουμε  εικονική επίσκεψη στο κέντρο ελέγχου του παρατηρητήριου Βαρυτικών κυμάτων VIRGO στην Ιταλία και θα μάθουμε πως  εσείς και οι μαθητές σας μπορείτε να βοηθήσετε στη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενός τέτοιου ανιχνευτή μελετώντας τις πηγές «θορύβου» του.

Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Το εργαστήριο αυτό υποστηρίζεται από το έργο FRONTIERS (website: www.frontiers-project.eu | fb: Frontiers Project ) , με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Eπικοινωνία

Εμμανουήλ Χανιωτάκης, Φυσικός | Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, Ελληνογερμανική Αγωγή
E-mail: echaniot[at]ea.gr | Tηλέφωνο:  210-8176790

Χριστίνα Κουρκουμέλη| Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ| E-mail: hkourkou[at|phys.uoa.gr  Tηλέφωνο:  210-7276947Start typing and press Enter to search