Πρώτη δοκιμασία FRONTIERS για εκπαιδευτικούς: Ζωγραφίστε ένα νετρίνο _ παράταση έως τις 30/6/2020

Aγαπητοί εκπαιδευτικοί, ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και ασφαλείς εν μέσω της μεγάλης δοκιμασιας που περνάμε αυτην την περίοδο. Στο πλαίσιο της διαρκούς εξ’ αποστάσεως μάθησης και μιας προσπάθειας να συμβάλουμε στη δημιουργική και διδακτική αξιοποίηση αυτού του χρόνου, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη δοκιμασία του FRONTIERS για εκπαιδευτικούς! Κατα τη διάρκεια του έργου FRONTIERS, θα ανακοινώσουμε διάφορες δοκιμασίες με δώρο έπαθλα και σήματα FRONTIERS. Αυτή είναι η πρώτη απο αυτές!

➡️Όνομα της Δοκιμασίας:
Ζωγραφίστε ένα Νετρίνο

➡️ Περιγραφή της Δοκιμασίας:
Τι χρειάζεται να κάνετε; «Σας καλούμε να ‘ζωγραφίσετε ένα νετρίνο’. Πως θα το αναπαριστούσατε καλλιτεχνικά; Τι σχήμα, χρώμα και υφή θα του δίνατε; Πως το φαντάζεστε;» Επισκευθείτε αυτό το σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για την δοκιμασία: https://wos.ba.infn.it/index.php/el/home-gr/

➡️ Προθεσμία υποβολής:
30 Ιουνίου 2020!

➡️ Πως συμμετέχω:

α. Αν είστε εκπαιδευτικός με ενδιαφέρον να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τις σχετικές πληροφοριες που ζητούνται σε αυτό το σύνδεσμο: https://wos.ba.infn.it/index.php/el/participation-form-2/ και βεβαιωθείτε οτι επιλέξατε το κουτάκι για τον διαγωνισμό FRONTIERS ώστε να είστε επιλέξιμοι για το βραβείο FRONTIERS.

β. Αν εσείς ή οι μαθητές σας συμμετάσχετε στη δοκιμασία, στείλτε μας ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα στη διέυθυνση: info@frontiers-project.eu (στα Ελληνικά) αναφέροντας το όνομα, το σχολείο σας και την ηλικία των μαθητών σας εφ’ όσον συμμετάσχουν και λάβετε ένα σήμα (badge)!
Λάβετε υπ’όψιν σας οτι μόνο μία ζωγραφιά ανα άτομο μπορεί να υποβληθεί. Μπορείτε να υποβάλετε μια ζωγραφιά οι ίδιοι αλλά και να ενθαρρύνετε έναν ή περισσότερους μαθητές σας να υποβάλουν τη δική τους ζωγραφιά.

➡️ Σε ποια κατηγορία μπορώ να υποβάλω;

α. Αν υποβάλετε ως εκπαιδευτικός (ενήλικος) θα συμμετάσχετε στον διαγωνισμό του ταύ νετρίνο.
β. Αν είστε εκπαιδευτικός σε γυμνάσιο/λύκειο και ένας η περισσότεροι από τους μαθητές σας συμμετάσχουν στην πρόκληση, θα πρέπει να υποβάλουν στην κατηγορία του μιονικού νετρίνο.

γ. Αν είστε εκπαιδευτικός σε δημοτικό και ένας ή περισσότεροι από τους μαθητές σας συμμετάσχουν στην πρόκληση, θα πρέπει να υποβάλουν στην κατηγορία του νετρίνο ηλεκτρονίου.

➡️ Ποιό είναι το έπαθλο;

Όλοι οι συμμετέχοντες που είναι εκπαιδευτικοί FRONTIERS (περισσότερα για αυτό εδώ: https://www.frontiers-project.eu/why-should-i-join-frontiers/  ) θα κερδίσουν ένα σήμα FRONTIERS. Oι τρείς φιναλίστ της δοκιμασίας θα κερδίσουν ένα Eκπαιδευτικό Συμβολόμετρο Michelson κατασκευασμένο από το εργαστήριο NIKHEF.
Επιπλέον, οι νικητές της γενικής δοκιμασίας θα κερδίσουν από ένα iPad, θα «βαφτίσουν» έναν από τους ανιχνευτές του υποθαλάσσιου τηλεσκοπίου νετρίνο KM3NeT , και η ζωγραφιά τους θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Art and Science” στη Νάπολη της Ιταλίας.

➡️ Πως μπορώ να μάθω περισσότερα για το νετρίνο;

Επισκευθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Πληροφορίες για το νετρίνο από την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού:
https://wos.ba.infn.it/index.php/el/neutrinos-3/

Σελίδα εκλαϊκευσης του κέντρου Fermilab σχετικά με το νετρίνο:
https://neutrinos.fnal.gov/

Τηλεσκόπια νετρίνο (παρουσίαση):
https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/edu-object/tileskopia-netrino-850044

Το νετρίνο και το Nobel Φυσικής του 2015 (παρουσίαση):
https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/node/859964

 

? Η παρούσα δοκιμασία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού: “Draw me a Neutrino” που διοργανώνεται από την κοινοπραξια KM3NeT για υποθαλάσσια αστρονομία νετρίνο και υποστηρίζεται από τα ινστιτούτα:  Centre National pour la Recherche Scientifique, l’Istituto Nazionale di Fisica Nucleare, το έργο Erasmus+ FRONTIERS  και το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Horizon 2020 research and innovation programme under the Marie Sklodowska-Curie grant agreement No 844138.Start typing and press Enter to search